Het muzikale Duo John & Rani bestaat uit een combinatie van de ritmische Gitaar van Rani en het topklasse mondharmonicaspel van John. Daarnaast speelt het ruim drie octaven breed stemgeluid van John een leidende functie. Rani is daarbij de perfecte tweede stem. Deze combinatie van talenten maakt van hun optreden een ware luistersensatie met als trefwoord: Energie

De unieke act van John&Rani heeft in het Buitenland al tot grote bewondering en respect geleid. Ook de talrijke verschijningen bij Radio en Televisie zijn het resultaat van het bijzondere karakter van dit duo.

Geboden wordt een muzikaal sfeerpalet met OA nummer van John Lennon, Bob Marley, Elvis Presley, Bob Dylan en John Denver. Ook nummers van de Eagles, The Animals, Leonardhart Cohen en Ralph McTell mogen aan deze lijst niet ontbreken.

Nummers als Country Roads, Heart of Gold, Streets of London, House of the Rising Sun en Imagine worden op onnavolgbare wijze vertolkt. De klassieker “Knocking on heavens door” is vele malen als afsluitingsnummer gebruikt bij evenementen, ooit schreef een journalist dat het de mooiste uitvoering was die hij van dit nummer ooit gehoord had.

Er wordt nadrukkelijk niet gesproken van Covers maar van het op eigen en unieke wijze vertolken van klassieke popsongs die iedereen kan meezingen en waaraan zowel door jong als oude veel plezier word beleeft. Voor de meer uptempo nummers mag u zich verheugen op de pakkende versies van bijvoorbeeld, Drunken Sailor, All right mama, Wild rover en Whiskey in the Jar.

Los van de muziek zijn John & Rani een act op zich. Op geheel eigen wijze worden zij een deel van het publiek en maken vanaf het begin een intensief contact. Het is niet simpelweg een muzikaal duo dat hun setlist afwerkt, het is een interactief contact waarbij er grote ruimte ontstaat tot improvisatie en Publieksparticipatie. Het publiek krijgt meer het gevoel in een Liveshow terecht te zijn gekomen die herinnert aan de gezellige TV avonden uit de 80er jaren. Tussen de nummers door kan het zomaar gebeuren dat iemand uit het publiek in het zonnetje wordt gezet of dat er een gezellige publieksdiscussie of interview plaatsvind. Maar altijd weer is daar de muziek die de sfeer maakt die het moment nodig heeft.

En dan is daar natuurlijk ook nog de nooit aflatende humor die onlosmakelijk met die twee verbonden is. Het sterke improvisatietalent en de jarenlange ervaring zorgen ervoor dat de mensen met een glimlach binnenkomen en met eede n nog grotere glimlach naar huis gaan. Uiteraard bepaald de opdrachtgever grotendeels hoe de avond eruit gaat zien maar in de praktijk wordt hun multitalent zeer op prijs gesteld als zij de organisatie ontlasten van moeilijke taken als presentatie, prijsuitreiking of het managen van de loop van het evenement. En dat terwijl men in de eerste instantie een Duoband verwacht die enkel hun nummers komt zingen.