De in Eindhoven geboren en in Amsterdam opgeleide acteur heeft zijn sporen verdient in het Entertainmentvak waarin hij nu al ruim 25 jaar bezig is. Zijn eerste grote optreden was de superopera van Aida in de RAI in Amsterdam. Daarna volgde diverse optredens en Commercials voor onder meer Radio3, Daewoo, ABN Amro, Centerparcs en programma,s als Tros opgelicht.

Het echte werk begon eind jaren 90 toen hij als regisseur zijn eigen entertainmentshows ging neerzetten. Daarnaast werkte hij als allround acteur en presentator bij Centerparcs en was hij veelvuldig als improvisatieacteur te vinden bij live-events in Nederland en België. Honderden verschillende rollen heeft hij neergezet en allemaal met evenveel liefde, energie en toewijding.

De stap naar de muziek kwam nadat hij samen met Rani als grap een muzikaal programma wist te brengen voor een evenement in Duitsland. Zijn mondharmonica die John tot die tijd sporadisch speelde bleek ineens erg in de smaak te vallen bij het grote publiek. Maar ook ook zijn unieke ruim drie octaven breed stemgeluid maakte van hem een echte artiest met allure.

De combinatie van John en het opzwepende gitaarspel van Rani zorgde ervoor dat het Duo John & Rani ineens een breed gewaardeerde Poweract werd in Duitsland. Al snel wisten zij de aandacht van de pers op zich te vestigen en waren zij een regelmatige gast bij Radio en Televisie. Zo waren ze bijvoorbeeld ook te vinden op de grote Provinciedag in het Duitse Thuringen, het Woodstock Forever Festival en het Toonaangevende Tanz&Folkfest in Rudolstad vanwaaruit ze een radio-uitzending verzorgde die in het gehele Oosten van Duitsland live te horen was.

Een highlight in hun Carrière was de vraag van de oudste Mondharmonicaproducent van Duitsland of ze wilden optreden op het Mondharmonica Festival in het Duitse Klingenthal, de stad waar van oorsprong de meeste muziekinstrumenten worden gemaakt. Na het eerste optreden in 2015, volgde 2016, 2017 en 2018. Ook de John & Rani galavoorstellingen rond de jaarwisseling waren binnen enkele dagen uitverkocht in de stad van de muziek, Klingenthal.

Daarnaast verstaat John ook perfect de kunst van het presenteren. Op dezelfde energieke wijze waarop zijn muziek het podium verlaat kunt U rekenen op een presentator met dezelfde karakter eigenschappen als bijvoorbeeld Willen Ruys destijds. Zijn jarenlange improvisatie-ervaring maak hem tot een ware Steun en toeverlaat bij een evenement waarbij ook de rol van Ceremoniemeester hem niet vreemd is.

Tot slot blijft John natuurlijk ook altijd nog Acteur in hart en nieren. Wie behoefte heeft aan een professionele artistieke ondersteuning van een gespeeld karakter is ook daarvoor bij hem aan het juiste adres. Honderden types heeft hij in zijn lange loopbaan reeds gespeeld. Van Dronken Butlers tot Toiletdames. Hoewel hij deze periode min of meer achter zich heeft gelaten kruipt hij incidenteel toch nog eens in de huid van 1 van zijn alterego’s. Verder kan hij in Combinatie met Rani de muziek in thematische stijl brengen. In Smoking, als Cowboy en Indiaan of als te gekke Mexicanen. Het muzikale pallet blijft gelijk maar uw gasten krijgen te zien wat ze verwachten. Uiteraard is ook de vorm van de presentatie daarop aangepast. Als bijzondere bijkomstigheid is de gelijkenis met John Lennon qua uiterlijk en Stemgeluid treffend. Het geheim daarachter mag u zelf proberen uit te vinden.

John is een Allrounder die U graag ten dienste is. Met nooit aflatende inzet en Motivatie is hij meer dan muzikant of presentator. Hij is uw steun en toeverlaat.